NEC stelt wederom teleur, nu met gelijkspel tegen Telstar

NIJMEGEN - NEC heeft op tweede paasdag niet van Telstar kunnen winnen. In de eigen Goffert werd het 1-1. Daarmee stelde de Nijmeegse ploeg opnieuw teleur, nadat het team vrijdag ook al niet overtuigde in de uitwedstrijd bij Almere City.

De wedstrijd tegen Telstar begon met een bijzonder moment. Een traumahelikopter kwam het stadion invliegen. Dit gebeurde om aandacht te vragen voor het Amalia Kinderziekenhuis. Een ziek kind overhandigde vervolgens de wedstrijdbal en daarna kon de wedstrijd beginnen.

Een helikopter landt in het stadion van NEC. Foto: Omroep Gelderland

Maar de eerste twintig minuten van het duel waren niet om aan te gluren. NEC viel wel aan, maar kreeg niet echt grote kansen. Het voetbal werd daarna ook wat minder toen er grote hagelbuien neerdaalden in het stadion.

NEC in hagelbuien. Foto: Omroep Gelderland

Voorsprong

Het eerste gevaar viel pas na ongeveer een half uur te noteren, toen Joep van der Sluijs namens de thuisploeg op doel schoot. Alleen werd zijn bal simpel gevangen door Telstar-doelman Schendelaar. Vlak voor rust kwam NEC uit het niets wel op voorsprong. Een hoekschop van Joep van der Sluijs werd goed ingedraaid en ging uiteindelijk via Tavsan en Telstar-speler Bakker het doel in. Daardoor ging de thuisploeg met een voorsprong de rust in.

NEC uit het niets op voorsprong tegen Telstar. Foto: Omroep Gelderland

Snelle gelijkmaker

Maar heel lang kon NEC niet van die voorsprong genieten. Telstar kwam veel beter de kleedkamer uit dan NEC en testte Branderhorst eerst met een afstandsschot. De goalie liet zijn klasse zien en verwerkte het schot tot een hoekschop. Maar uit die hoekschop ging het alsnog mis. Glynor Plet kopte de gelijkmaker binnen.

Daarna bleef Telstar de betere ploeg. NEC-trainer Rogier Meijer probeerde nog een aantal keer aanvallend te wisselen, maar dat haalde niks uit. De Witte Leeuwen konden prima overeind blijven en namen zo een punt mee vanuit Nijmegen. Daarmee stelde NEC voor de tweede keer dit paasweekend teleur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: