Dreigbrief bezorgd bij moskee in Culemborg

CULEMBORG - Verschillende moskeeën in Nederland hebben gisteren een dreigbrief gekregen. In de envelop zat een luier met daarop de tekst 'paascadeau voor onze jankerds in de maatschappij'. Een van de plekken waar een brief is bezorgd, is een moskee Culemborg. Dat schrijft de NOS.

Volgens het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) zijn de brieven ook bezorgd bij moskeeën in Alkmaar, Deventer en Enschede. De organisaties achter de moskeeën hebben aangifte gedaan.

Schrik zit er goed in

"We schrikken natuurlijk en het wordt steeds erger", zegt Muhsin Köktas van het contactorgaan tegen de NOS. "En ik hoop dat de politiek hier iets aan gaat doen. Er is een coördinator discriminatie in oprichting en ik hoop dat zij dit goed in kaart brengen." Volgens hem is er de laatste tijd sprake van "heel veel" dreigementen en bekladdingen bij moskeeën.

In de nacht van vrijdag op zondag werd er ook brand gesticht bij een moskee in Gouda. Of dat incident iets met de brieven te maken heeft is niet duidelijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
CULEMBORG GEMEENTE CULEMBORG
Deel dit artikel: