Opnieuw Pasen zonder cross in Oldebroek: 'Een groot gemis'

HET LOO OLDEBROEK - Het is voor de liefhebbers in en rond Oldebroek net zo'n traditie als eitjes zoeken en samenkomen met de familie, maar voor het tweede jaar op rij gaat het niet door: de Dutch GP Sidecars motorcross op Circuit de Bargen. Geen ronkende motoren en opspattend zand dus, zelfs niet zonder publiek. Het blijft muisstil.

Hoe anders was het twee jaar geleden, toen Robert Leferink 150 man aan vrijwilligers had rondlopen om in de dagen voor de eerste race het circuit in gereedheid te brengen. Leferink is al jaren betrokken bij de organisatie en als je Pasen zegt dan zegt hij cross. "Normaal gesproken zijn dit de dagen dat je hartstikke druk bent met al die betrokkenen, al die vrijwilligers en nu kan ik met de familie aan de gourmettafel gaan zitten. Ook leuk, maar dit is wel gek, het is een groot gemis."

Bekijk hier de video over de afgelasting:

Zonder coronacrisis zou op Tweede Paasdag de ONK Sidecar & Quad Masters verreden worden op het circuit in Oldebroek. De laatste wedstrijd op het circuit dateert alweer van september vorig jaar.

De wereldtoppers kunnen inmiddels wel in tijdvakken trainen op trainingscircuits, maar de coureurs zonder topsportstatus hebben al maanden niet meer op de motor gezeten.

Cross wellicht in september

Leferink hoopt dat er voor hen als organisatie, maar ook voor de rijders die het crossen combineren met een negen tot vijf-baan, snel perspectief komt.

"Als ze nou zouden zeggen dat we vanaf juli weer zouden mogen organiseren, dan zouden wij misschien voor september wat kunnen organiseren, maar je weet gewoon niet waar je aan toe bent."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: