Nicolien verkoopt wc-papier om geld op te halen voor Compassion

NUNSPEET - De 48-jarige Nicolien Koetsier uit Wezep gaat een halve marathon hardlopen voor Compassion. Ze doet mee aan de landelijke muskathlon@home actie. Via haar zoon en zijn vriendin, die zelf ook meedoen, is ze gevraagd om ook deel te nemen. “Dan zeg je ja, maar eigenlijk weet je niet goed waar je dan aan begint. Je hebt een jaar de tijd om te trainen voor de halve marathon en ook om €10.000,- bij elkaar te krijgen.”

Nicolien was van plan om in september voor Compassion naar Rwanda af te reizen en daar de muskathlon uit te voeren met een hele groep, alleen kreeg ze vorige week bericht dat de reis niet door gaat. Toch wil ze een prestatie neerzetten en heeft ze besloten om mee te doen met de muskathlon@home editie op 26 juni aanstaande.

De Wezepse heeft inmiddels al €3.000,- opgehaald en wil met de verkoop van pakken wc-papier nog meer geld ophalen. “Het begon bij een kennis van de loopgroep waar ik bij zit. Hij kwam met het idee om wc-papier te gaan verkopen omdat uit zijn eigen ervaring bleek dat het goed aanslaat op school. Ik dacht eerst, misschien is dit wel heel saai, maar iedereen heeft het wel nodig.” Via deze kennis, die zelf werkt bij een bedrijf voor schoonmaakmiddelen, en ook toiletpapier, is het balletje gaan rollen.

Inmiddels staat de eerste pallet met maar liefst 264 pakken op haar eigen werkplek, het Nuborgh College Veluvine in Nunspeet. Nicolien hoopt alle pakken onder de leerlingen en hun achterban te kunnen verkopen. De vijf best verkopende leerlingen krijgen als beloning een cadeaubon met wat lekkers. Leerlingen hebben de komende week nog de tijd om sponsors te vinden. Daarna wordt de balans opgemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
GEMEENTE NUNSPEET NUNSPEET
Deel dit artikel: