Nieuws

Zwarte Cross-organisator Feestfabriek gaat fuseren, oprichter Hendrik Jan Lovink vertrekt

Medeoprichter Hendrik Jan Lovink van De Feestfabriek.
Medeoprichter Hendrik Jan Lovink van De Feestfabriek. © Omroep Gelderland
HENGELO - De Feestfabriek, het bedrijf achter de organisatie van festivals als de Zwarte Cross en Mañana Mañana, gaat de krachten bundelen met Superstruct. Dat bedrijf is eveneens actief in de festivalbranche en mede-eigenaar van festivals als Sziget en Wacken Open Air, in respectievelijk Hongarije en Duitsland.
De Feestfabriek zegt dat er niets verandert voor de bezoekers van de Zwarte Cross, noch voor bezoekers van Mañana Mañana. De samenwerking is met name bedoeld om er voordeel van te trekken bij het organiseren van evenementen: er komen nieuwe kansen op het gebied van programma, internationale samenwerkingen, nieuwe evenementen en gezamenlijke inkoop.

Personeel is ingelicht

Het personeel van de Feestfabriek is maandag ingelicht over de samenwerking. Medeoprichter Hendrik Jan Lovink (48) doet vanaf nu een stap terug. Hij stond dertig jaar geleden aan de wieg van het bedrijf. Hij zegt dat hij al eerder van plan was afstand te nemen.
"We hebben samen echt iets bijzonders weten op te bouwen, de Zwarte Cross staat als een huis en de Feestfabriek kan op alle fronten nog jaren vooruit", zegt Lovink.
"Daarom voelt dit voor mij - hoe tegenstrijdig misschien ook - als een juist moment om de Feestfabriek te kunnen verlaten en me bezig te gaan houden met andere mooie dingen die het leven mij en mijn familie nog te bieden heeft", stelt Lovink. Hij blijft nog aan voor de eerstvolgende Zwarte Cross, die gepland staat voor september.
Een maand geleden registreerde een nieuwe holding met de naam Superstruct Netherlands Holdings zich bij de Kamer van Koophandel, op exact hetzelfde adres als De Feestfabriek staat ingeschreven.
Zie ook: