Geld voor drie projecten die Nijmeegse geschiedenis in beeld moeten brengen

NIJMEGEN - Een muurschildering over het Romeinse verleden, een bewaarspecial over fabrieken en een fotoroute. Dat zijn de drie projecten die van de gemeente Nijmegen maximaal 3000 euro krijgen om zo de geschiedenis van de stad te verbeelden.

Het geld komt vanuit de subsidieregeling ‘Verleden Verbeeld’. Nijmegenaren konden initiatieven indienen en een jury onder leiding van historica Dolly Verhoeven koos daar deze drie projecten uit.

De muurschildering is onderdeel van een groter project, de Waalpaintings. Op deze muurschildering moet het Romeinse verleden worden verbeeld. De bewaarspecial gaat over het industriële verleden van Nijmegen. Daar is niet veel over terug te vinden, maar de beschikbare informatie wordt gebundeld in een special van het wijkblad Hart van Nijmegen.

Het fotoproject ‘Ode aan Lent’ wordt een fotoroute langs Lentse ramen van inwoners en ondernemers. Op de foto’s is te zien hoe Lent zich ontwikkeld heeft van dorp tot Nijmeegs stadsdeel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NIJMEGEN GEMEENTE NIJMEGEN
Deel dit artikel: