Duizend liter drugsafval gedumpt in Nederasselt

NEDERASSELT - In het buitengebied van Nederasselt zijn 28 vaten met chemicaliƫn gevonden. Volgens de politie gaat het om bijna 1000 liter, vermoedelijk drugsafval. De politie spreekt van een 'aanzienlijke hoeveelheid'.

De vaten waren gedumpt aan de Kleefse Veerstraat. Een stukje verder, aan de Van Cittersweg in Niftrik, werden nog drie vaten gevonden.

Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder.

De politie zoekt mensen die iets hebben gezien en vraagt getuigen om zich te melden. "Dumpingen als deze zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn", aldus de politie. "Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen, wat leidt tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien."

Een woordvoerder van de politie legt uit dat er nog weinig aanknopingspunten zijn. "Deze zaken zijn erg lastig omdat het 's avonds in het buitengebied gedumpt wordt. Dan zijn er weinig aanknopingspunten. En de impact is wel erg groot."

Het kan nog wel even duren voordat de politie precies weet om wat voor goedje het gaat; de chemicaliën worden eerst geanalyseerd. Het opruimen is een arbeidsintensieve en kostbare klus. Zeker als het om zo veel gaat als bij deze dumping.

Zie ook: Vaten met vermoedelijk drugsafval gedumpt in Nederasseltt en Niftrik

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NEDERASSELT GEMEENTE HEUMEN DRUGS POLITIE
Deel dit artikel: