Vaten met vermoedelijk drugsafval gedumpt in Nederasseltt en Niftrik

NEDERASSELT - Bij recreatieplas De Loonse Waard bij Niftrik zijn maandagavond drie vaten met chemisch afval gevonden. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om drugsafval. Zes kilometer verderop werden 28 vaten met vermoedelijk ook drugsafval aangetroffen in Nederasselt. De politie sluit niet uit dat er een verband is tussen de twee vondsten.

De drie vaten werden aangetroffen bij de Van Cittersweg, ten zuiden van Wijchen, tussen Balgoij en Niftrik. Rond 21.15 uur kregen de hulpdiensten de melding.

Twee uur eerder op de avond werden ook al 28 gedumpte vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden, op verschillende plaatsen langs het Schansstraatje tussen Nederasselt en Overasselt. Hemelsbreed is deze straat ongeveer zes kilometer verwijderd van de vaten bij de Loonse Waard. Toch hoeft er geen verband te zijn tussen de twee vondsten, aangezien de vaten er daar heel anders uitzagen.

De omgevingsdienst heeft de vaten weggehaald. De herkomst wordt door de politie onderzocht. Er is nog niemand aangehouden. De politie zoekt getuigen en benadrukt dat de dumpingen gevaarlijk zijn omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen, wat leidt tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: