Sport

Skeeler- en wielerclub heeft geen baat bij coronaversoepelingen

Wielervereniging RTC De Stofwolk uit Eibergen.
Wielervereniging RTC De Stofwolk uit Eibergen. © Omroep Gelderland
EIBERGEN - Skeeler- en wielerclub RTC De Stofwolk uit Eibergen heeft geen baat bij de recente coronaversoepelingen. Sinds kort mogen er weer vier mensen boven 27 jaar op het terrein sporten. Dat blijkt niet alleen moeilijk te handhaven; ook de sporters zelf hebben daar niet zo veel trek in.
Zondagochtend laat voorzitter Hugo Hagemeijer zijn gesloten kantine zien. "Het is stil hier, nu. De lichten zijn uit. We mogen hier niks." De stoelen liggen nog omgekeerd op tafel. De kantine wordt nu deels gebruikt als opslagruimte voor spullen.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Skeeler- en wielerclub heeft geen baat bij coronaversoepelingen
Sinds de recente versoepelingen mogen er maximaal vier mensen boven 27 jaar op het afgesloten sportveld hun sport uitoefenen. Onder 27 jaar mag dat met begeleiding en in wat grotere aantallen. Bij de skeeler- en wielervereniging hebben ze de luxe van een eigen, afgesloten baan voor de wielrenners en mountainbikers. Dat is niet veel wielerclubs gegeven.

Handhaving

Maar de club heeft er voor gekozen het veld alleen voor de jonge garde open te houden. "We merken dat je niet kan handhaven, als er vier man op de fiets over het parcours gaat. We willen hier geen politieagentje spelen", aldus Hagemeijer.

Kantine dicht

Daarbij komt ook nog een ander euvel en dat is de gesloten kantine. "Jammer is dat", zegt Freek Jan ter Haar. Hij is ouder dan 27 en komt naast het sporten ook voor het sociale aspect. "Je mist een stok achter de deur. Je bent 's avonds gebonden aan huis. Na het sporten missen we toch wel dat biertje na de tijd."
"Het gaat om de gezelligheid, je wil hier mensen ontvangen", vervolgt voorzitter Hagemeijer. "Het zijn mensen uit de regio. Die willen na die tijd wat drinken, dat zijn de grootste inkomsten die we missen op moment. Met vier mensen sporten op anderhalve meter is niet te handhaven."
Daarom is de hoop van de club gevestigd op de zomer en op het tijdperk corona.