Nieuws

Hond gestolen uit asiel: 'Dit hebben we nog nooit meegemaakt'

EDE - Ze kunnen er met hun verstand niet bij, de mensen van dierenasiel De Hof van Ede. Afgelopen nacht is een jonge reu uit het asiel gestolen. Bobby is sindsdien spoorloos.
"Er wordt wel eens bij onze asiels ingebroken. Dan zoeken mensen geld", reageert een verbouwereerde Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming. "Maar voor zover ik me kan herinneren is er nog nooit een dier bij ons gestolen."
Bobby is, zijn leeftijd weet het asiel niet precies, een boerenfox, een terriër. Hij wordt op maximaal drie jaar geschat.

Bobby heeft 'gebruiksaanwijzing'

Nagtegaal zegt geen idee te hebben waarom de dief of dieven juist Bobby wilde(n) hebben. De hond heeft een 'gebruiksaanwijzing'. Nagtegaal: "Bobby heeft speciaal voer nodig, anders kan hij flink ziek worden. Geen idee of mensen bij wie de hond nu is dat eigenlijk in de gaten hebben."
De hond raakt overstuur van onbekende mensen, meldt hij verder.

Last van jeuk als het warm wordt

De jonge boerenfox eet speciaal voer vanwege zijn gevoelige huid. Die wordt rood bij verkeerd voedsel. Daarnaast heeft de viervoeter sneller last van jeuk als het warmer wordt.
De Dierenbescherming heeft bij de politie aangifte gedaan van de diefstal. Verder is er braakschade, maar dat is volgens Nagtegaal van latere zorg. "Eerst de hond. Dan wij."
De Dierenbescherming zegt dat door de coronapandemie meer mensen een huisdier nemen. De asiels zijn leger dan normaal, zegt Dik Nagtegaal. Er is veel vraag naar honden, katten en knaagdieren.