Flamingo's spotten, het kan weer

VREDEN - Ze zijn er weer: de flamingo's. Elk jaar strijken ze in het voorjaar neer op een Duits meer, het Zwillbrocker Venn, vlak over de grens bij Groenlo. En dat trekt kijkers, ook uit onze provincie.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

De exotische vogels bivakkeren al tientallen jaren in het voorjaar en de zomer op het Duitse meer. "Vandaag zijn 35 flamingo's aangekomen", zegt de Duitse bioloog Regina Kern van het Biologische Station Zwillbrock. "En we weten dat er nog flamingo's naar hier onderweg zijn."

Ontsnapt

De flamingo's komen van het IJsselmeer en uit Zeeland. Want daar overwinteren ze jaarlijks. Dan is daar het makkelijkst voedsel te vinden. De vogels verwacht je alleen in warme landen. Maar de eerste flamingo's van deze groep zijn 35 jaar geleden ontsnapt, waarschijnlijk uit een dierenpark of particuliere verzameling.

Vorig jaar hadden de flamingo's het overigens zwaar, want het meer viel toen droog. "In dat jaar zijn jammer genoeg geen kuikens groot geworden", zegt Kern. Dus hopen maar dat het dit jaar niet te droog wordt.

Ze zijn er weer: de flamingo's. Foto: Omroep Gelderland

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
VREDEN GEMEENTE MüNSTER NATUUR
Deel dit artikel: