Radboud Universiteit krijgt leerstoel Romeinse Limes

NIJMEGEN - Nijmegen financiert voor de komende drie jaar een bijzondere leerstoel over de Romeinse Limes aan de Radboud Universiteit in de stad. Nijmegen wil zich daarmee nog duidelijker profileren als de oudste stad van het land en extra aandacht geven aan de belangrijke rol die Nijmegen speelde in de Romeinse tijd.

De Limes vormde de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Resten en sporen van die grens zijn dwars door Nederland te vinden. In Nijmegen stond het grootste Romeinse legerkamp. In de stad worden nog steeds bijzondere archeologische resten uit die tijd blootgelegd. De Limes staat op de nominatie om UNESCO-Werelderfgoed te worden.

Nijmegen wil het landelijke kenniscentrum van de Romeinse Limes worden. De stad herbergt al het Gelderse archeologisch depot en een deel van Museum Het Valkhof is gewijd aan de talloze Romeinse opgravingen. De leerstoel moet naast wetenschappelijk onderzoek zorgen voor meer bekendheid onder een breed publiek, aldus de gemeente. De bijzondere leerstoel wordt ondergebracht bij de Letterenfaculteit.

Zie ook: Romeinse Limes moet op Unesco-lijst, maar Gelderland loopt ver achter

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NIJMEGEN GEMEENTE NIJMEGEN CULTUUR
Deel dit artikel: