Gemeente Nunspeet werkt ideeën van inwoners en de Dorpsvereniging Vierhouten over verkeersveiligheid uit

VIERHOUTEN - In de zomer van 2020 zijn de inwoners van Vierhouten, benaderd om mee te denken over de gewenste (verkeers)maatregelen in Vierhouten met als doel het dorpse karakter te versterken en de verkeersveiligheid te optimaliseren.

De ideeën van de inwoners en de Dorpsvereniging Vierhouten heeft de gemeente uitgewerkt in ontwerpen. Deze zijn hier in te zien. Grofweg bestaan de maatregelen o.a. uit het vervangen van asfalt op de kruisingen in de kern en een gedeelte van het wegvak Ganzenakkers door klinkerbestrating (waardoor de 30 km uitstraling wordt versterkt), een schelpenpad langs de Elspeterbosweg, en maatregelen voor een betere en veiliger geleiding van fietsers en voetgangers in Vierhouten.

De gemeente Nunspeet is benieuwd wat de inwoners van Vierhouten van de ontwerpen vinden. Tot 5 april a.s. is er gelegenheid om te reageren op de ontwerpen. De reacties zal de gemeente gebruiken bij het maken van de definitieve ontwerpen. De uitvoering van de verkeersmaatregelen staat gepland voor het najaar van 2021.

Gortelseweg en Nunspeterweg

Voor zowel het wegvak Gortelseweg (buiten de bebouwde kom) alsook het wegvak Nunspeterweg (binnen de bebouwde kom) wordt een afzonderlijk traject gestart. De grote diversiteit aan meldingen en (tegengestelde) wensen vergen extra tijd om een gedragen oplossing voor te bereiden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
VIERHOUTEN GEMEENTE NUNSPEET
Deel dit artikel: