De spanning loopt verder op, vrijdag is de trekking van de megaloterij

OOSTERWOLDE - De spanning stijgt in Oosterwolde en omgeving: wie wint aanstaande vrijdag de plaatselijke megaloterij en mag zich de nieuwe eigenaar van een vakantiewoning noemen? Meedoen kan nog. Er worden nog loten verkocht.

Het doel is gehaald. Er moesten 17.500 loten verkocht worden voor de megaloterij in Oosterwolde. Dat aantal is vorige week bereikt en vervolgens al behoorlijk overschreden.

Secretaris Gerrit Jan Veldhoen van de organiserende stichting: "We hebben nu zo'n 20.000 loten verkocht. En als het in hetzelfde tempo doorgaat als de afgelopen dagen, gaat het hard."

Volgens Veldhoen hielp een mailtje van begin vorige week, velen over de streep. In dat mailtje werden deelnemers die al een lot hadden, gevraagd nog een tweede lot te kopen om er zo voor te zorgen dat het minimaal aantal verkochte loten gehaald werd. En dat werkte: "Zaterdag werden er nog eens zo'n 800 loten verkocht. Gisteren 600."

De loterij werd vorig jaar opgezet om een nieuw multifunctioneel centrum in Oosterwolde mede te bekostigen. Op een project van 3,5 miljoen euro moest de gemeenschap zelf 200.000 euro inbrengen. Eigenlijk moest de loting eind december plaatsvinden. Dat ging toen niet door, omdat het minimum aantal loten niet verkocht was. De organisatie mocht daarom de loterij één keer verplaatsen. De nieuwe datum werd 26 maart. En vrijdag gaat het dus echt gebeuren.

Toetje op de taart

Veldhoen benadrukt dat er nog steeds loten gekocht kunnen worden: "Want de actie is ook bedoeld voor alle stichtingen en verenigingen. Er zijn maximaal 33.000 loten."

Luister hieronder naar een gesprek met Gerrit Jan Veldhoen.

Zie ook: Megaloterij in Oosterwolde verlengd

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
OOSTERWOLDE GEMEENTE OLDEBROEK
Deel dit artikel: