Parkeerplaatsen vol bij Ginkelse Hei

EDE - In Ede staan de parkeerplaatsen langs de N224 helemaal vol met geparkeerde auto's van wandelaars. De gemeente roept natuurliefhebbers op om de fiets te pakken.

"Er wordt volop gewandeld in onze natuurgebieden", aldus de gemeente op Twitter. "De parkeerplekken langs de N224 zijn vol. Wil je een wandeling maken kom dan op de fiets."

De drukte is niet voor het eerst. Eind vorig jaar maakte de gemeente bekend de drukte op de Ginkelse Heide te gaan aanpakken, omdat toeristen het gebied de afgelopen jaren hebben aangetast.

Te veel natuurliefhebbers en recreanten komen nu steeds naar hetzelfde plekje: de schaapskooi naast de N224, waar het vaak een drukte van jewelste is. De schaapskudde is er te zien, ook het Airborne-monument daar trekt veel bezoekers, er zijn eetgelegenheden en er lopen fiets- en wandelpaden. Kortom: veel mensen op één plek en veel druk op de natuur daar.

Zie ook: Drukte op de Ginkelse Heide wordt aangepakt

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
EDE GEMEENTE EDE
Deel dit artikel: