Vitesse wil landskampioen worden

ARNHEM - Vitesse wil binnen drie jaar landskampioen worden.

Dat zei Maasbert Schouten, de inmiddels ex-eigenaar van Vitesse, tijdens de persconferentie. Volgens Schouten is 16 augustus voortaan een feestdag voor Vitesse. "Er lonkt een glorieuze toekomst voor de club."

Volgens Schouten is er de laatste tijd hard gewerkt om de financiële problemen op te lossen van Vitesse. Schouten bedankte de algemeen directeur Paul van de Kraan en de Vrienden van Vitesse, die volgens hem de afgelopen jaren er voor gezorgd hebben dat Vitesse niet failliet is gegaan.

Schouten was eerst sceptisch toen hij hoorde van Jordania's plannen, maar de Georgiër heeft hem naar eigen zeggen overtuigd van zijn goede bedoelingen. Het eerste contact dateert van 11 juli, hij ontving de nieuwe Georgische eigenaar Merab Jordania bij hem thuis.

"We hebben een groter achterland en een mooier stadion dan AZ", zei Schouten. "Ik feliciteer hem met zijn keuze." Jordania had ook AZ en het Belgische KV Mechelen op het oog.

Screening
Jordania is voordat hij Vitesse mocht overnemen nauwkeurig gescreend, zegt Schouten. "Niet alleen wij hebben ons huiswerk gedaan", zei de preses. "De KNVB en gerenommeerde advocaten hebben ook uitvoerig onderzoek verricht. We zijn in Nederland de eerste betaalde club die zoiets meemaakt. Ik snap dat er scepsis is, maar meneer Jordania heeft alleen maar de bedoeling om Vitesse binnen drie jaar kampioen te maken. Hij is nu al heel erg betrokken bij deze club. Het klopt dat hij moest vertrekken als voorzitter van de voetbalbond van Georgië. Maar dat had alleen maar politieke redenen."

Schouten blijft actief als adviseur van de nieuwe Georgische eigenaar Merab Jordania. In welke vorm is nog niet duidelijk.


Zie ook:
Profiel Merab Jordania
Vitesse in Georgische handen
'Binnen paar dagen nieuwe spelers'

Run op seizoenkaarten Vitesse
Vitesse kent turbulente historie

Deel dit artikel:

Reageren