Nieuws

Hondenschool Hattem gaat verhuizen

Hondenschool Hattem gaat verhuizen
Hondenschool Hattem gaat verhuizen © RTV Hattem
HATTEM - Moniek Crediet van Hondenschool Hattem heeft plannen om een onderkomen voor de hondenschool te maken op het perceel Geldersedijk 45. Dit stukje land ligt bij de ingang van de ijsbaan en in het verleden stond hier een boerderij.
“Wij willen drie geschakelde units plaatsen,” vertelt Moniek. “Hierdoor krijgt onze school een professionelere uitstraling en daar ben ik heel blij mee. Ook gaan we daar de materialencontainer plaatsen die nu aan de Gapersweg staat. Die container wordt mooi met hout afgetimmerd en krijgt een zinken dak. Het wordt zo een mooi plaatje voor Hattem.”
De lokatie aan de Geldersedijk is eigendom van de gemeente Hattem. Moniek is al acht jaar bezig om dit voor elkaar te krijgen. “De samenwerking met de gemeente Hattem verloopt heel goed. Ik zie een mooie taak voor de hondenschool samen met de gemeente. Bijvoorbeeld op het gebied van hondenbeleid, het opruimen van hondenpoep en het loslopen van honden. Honden mogen alleen buiten de bebouwde kom los lopen, en elders  aan de lijn.”
Te te plaatsen units bieden onderkomen aan de puppies en hun baasjes in geval van slecht weer. Als de weersomstandigheden het toelaten, vinden de trainingen plaats op het veld dat naast de units ligt. Wanneer de verhuizing van de hondenschool van de Gapersweg naar de Geldersedijk plaatsvindt, is nu nog niet precies bekend.