Nieuws

Rotonde op 'gevaarlijkste kruispunt van Gelderland' lijkt er eindelijk te komen

Op de kruising van de N346 - Lochemseweg met de Almenseweg ging het de afgelopen jaren diverse keren fout.
Op de kruising van de N346 - Lochemseweg met de Almenseweg ging het de afgelopen jaren diverse keren fout. © Omroep Gelderland
WARNSVELD - Het lijkt erop dat na Lochem ook Zutphen geld wil uittrekken voor de aanleg van een rotonde op het kruispunt Lochemseweg - Almenseweg (N346). Als de gemeenteraad akkoord gaat en ook de gemeente Bronckhorst financieel bijdraagt kan de schop na de zomer in de grond.
Bewoners en weggebruikers vragen al jaren aandacht voor de extreem onoverzichtelijke situatie op het punt tussen Lochem en Zutphen. In 2019 kwam de kruising bij Omroep Gelderland zelfs uit de bus als 'onveiligste verkeerssituatie van Gelderland'. Op het kruispunt kwamen de afgelopen jaren meerdere zware ongelukken voor, enkele ook met dodelijke afloop.

Toch overstag

Een rotonde moet een einde maken aan de (bijna) ongelukken. De provincie maakte begin 2020 al bekend hiermee aan de slag te willen, maar alleen met medefinanciering van de gemeenten Lochem en Zutphen. Zutphen hield de boot echter af, waardoor de plannen op losse schroeven kwamen te staan.
Nu het Rijk en de provincie het grootste deel van de kosten op zich nemen, gaat wethouder Harry Matser toch overstag. "Vanwege de extra subsidie en de bijdragen van andere gemeenten kunnen we de kruising N346 - Almenseweg nu met een relatief kleine investering aanpakken. Om die reden is het verstandig nu in te stemmen met de aanpak van de kruising N346 - Almenseweg."
Binnenkort stemt de Zutphense gemeenteraad over het voorstel. De totale kosten voor de aanleg van de rotonde bedragen zo'n acht ton. De gemeenten (Lochem, Zutphen en Bronckhorst) wordt gevraagd samen iets meer dan 140.000 euro bij te dragen. De gemeente Bronckhorst beslist binnenkort over de bijdrage.

Zie ook: