Nieuws

Gapend gat in woning Kerkdriel na aanrijding, automobilist (22) opgepakt

De schade aan de woning is groot.
De schade aan de woning is groot. © Omroep Gelderland
KERKDRIEL - De automobilist die zaterdagavond de gevel van een huis ramde in Kerkdriel is aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit het dorp. Dat meldt de politie.
Het eenzijdige ongeval gebeurde rond 18.30 uur op de Pietersdijk. De bestuurder miste daar een bocht en botste in volle vaart met zijn bestelbus tegen een vrijstaande woning. Die raakte daardoor zwaar beschadigd.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Man (22) aangehouden na rammen woning met bestelbusje
Er zit onder meer een groot gat in een muur. De gevel van het huis is met palen gestut om instortingsgevaar te beperken. De bewoners van het huis willen niet reageren op het voorval.
Tekst gaat verder onder de foto.
Door de botsing is er een gapend gat in de woning ontstaan.
Door de botsing is er een gapend gat in de woning ontstaan. © Omroep Gelderland

Bestuurder gewond

De bestuurder werd in de buurt van de auto gevonden. Hij bleek gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
De man van 22 is aangehouden. De politie gaat ervan uit dat hij niet alleen in de auto zat. Ze is dus nog op zoek naar een mogelijke bijrijder.

Alcohol en drugs

De verdachte wordt roekeloos rijgedrag verweten en het verlaten van de plaats van een ongeval. De politie vermoedde dat hij onder invloed was van alcohol en drugs.
Tekst gaat verder onder de foto.
Auto ramt huis in Kerkdriel.
Auto ramt huis in Kerkdriel. © Bart Meesters
Omdat de man niet wilde meewerken aan een bloedproef is zijn rijbewijs ingevorderd en zal het Openbaar Ministerie (OM) de hoogste straf eisen. De politie laat weten nog op zoek te zijn naar getuigen.