Nieuws

VIDEO | Wanhoopslied Scherpenzeel moet fusie voorkomen

De muziekvideo moet de fusie met Barneveld voorkomen.
De muziekvideo moet de fusie met Barneveld voorkomen. © screenshot uit muziekvideo van GemeenteBelangen
SCHERPENZEEL - Een kat in het nauw maakt rare sprongen, zeggen ze weleens. In Scherpenzeel voelen inwoners de hete adem van de provincie in de nek: die is uit op een fusie. Een bijzondere muziekvideo moet dat voorkomen.
Een kerkklok luidt, de muziek doet vermoeden dat elk moment een Keltisch volksfeest kan losbarsten. Dan wordt met veel galm een gezang ingezet, zoals ze dat in Scherpenzeel wel vaker doen.
Maar ditmaal is het gezang bedoeld ter eer en meerdere glorie van het dorp Scherpenzeel:
In ons dorp van hoop en glorie
Met heel veel diverse mensen
En een prachthistorie
waar wij voor staan
Geen beter dorp kan men zich wensen

Bekijk hier de videoclip van 'Ons dorp':

Ons Dorp Scherpenzeel: muziekvideo van GemeenteBelangen
Bij de verkiezingen volgende week stemmen inwoners van Scherpenzeel twee keer: voor de Tweede Kamerverkiezingen en over de herindeling van hun gemeente. Tegen een fusie met de gemeente Barneveld is namelijk veel weerstand.
Inwoners wordt daarom naar hun mening gevraagd over de fusie. De uitslag van die peiling kan van invloed zijn op de uiteindelijke beslissing. Uit een peiling vorig jaar bleek dat 87 procent tegen was.

Gaat dit het tij keren?

Het bestuur van Gelderland, de Gedeputeerde Staten, vraagt zich af of dat nog een reële uitslag is. In het nieuwe fusievoorstel zijn de kaarten voor de herindeling namelijk anders geschud.
Als het aan GemeenteBelangen Scherpenzeel ligt, doet dat er allemaal niet toe. Zij willen hoe dan ook geen fusie en maakten daarom deze videoclip. De vraag is of die het tij zal doen keren...