nieuws

Een bed en breakfast waar je wakker wordt tussen de kunst

ZUTPHEN - In B&B in GLD gaan meerdere lokale omroepen uit Gelderland op zoek naar pareltjes van B&B’s. Wie heeft het mooiste plekje? Waar staat de meest bijzondere B&B? Wie serveert het beste ontbijt?

Dat Bolwerck

Wie Zutphen zegt, zegt Dat Bolwerck. Deze bijzondere locatie herbergt namelijk niet alleen een B&B, maar ook kunst. Het originele pand stamt uit 1549 gebouwd én is gebouwd op de plek waar de burcht ‘Dat Bolwerck’ van de hertog van Gelre stond. Na een grondige restauratie in 2014, heeft het pand nu een openbaar karakter als kunsthuis met exposities, concerten en lezingen. Bovendien wordt de B&B zo duurzaam mogelijk gerund. Gerbrand Pot en Meike Lammes van lokale omroep Berkelstroom nemen er een kijkje.

Alana

Wie wil er nou niet in een pipowagen slapen? Nou, dat dacht Janneke de Groot nou ook. In haar achtertuin, kun je in alle rust genieten van deze bijzondere slaapplek. En om de gasten extra te verwennen, is er ook een jacuzzi bijgezet. En als dat nog niet genoeg is, dan kun je ook nog een pedicure, manicure of een massage bij boeken: Janneke is van alle markten thuis. Meike Lammes en Gerbrand Pot van lokale omroep Berkelstroom gaan er op bezoek en spreken drie gasten die ontzettend zaten te wachten op rust.