Wielrenner Fabio Jakobsen kan bijna weer de fiets op: 'Er is licht aan het einde van de tunnel'

HEUKELUM - Wielrenner Fabio Jakobsen hoopt binnenkort weer op de fiets te kunnen stappen. De 24-jarige sprinter van de Belgische ploeg Deceuninck - Quick-Step mag maandag de hechtingen in zijn mond laten verwijderen. "Ik hoop dan weer te kunnen gaan trainen", meldt Jakobsen op zijn sociale media.

De sprinter uit Heukelum onderging vorige maand een operatie aan zijn gezicht, dat afgelopen augustus zwaar gehavend raakte bij een crash in de Ronde van Polen. Jakobsen kreeg implantaten in zijn boven- en onderkaak. De chirurgen hebben ook de littekens in zijn mond weggewerkt.

"Het is bijna tijd om weer te beginnen. Het herstelproces lijkt goed te gaan", aldus Jakobsen. "De laatste drie weken waren pijnlijk, ik had moeite met eten en drinken. Het duurt vier, vijf maanden tot alles genezen en sterk genoeg is voor ik mijn 'nieuwe' tanden krijg. Er is licht aan het einde van de tunnel en daar ga ik voor!"

De wielrenner werd in de massasprint aan het einde van de eerste rit in Polen op hoge snelheid klemgereden door Dylan Groenewegen en vloog door de hekken. Hij raakte bij de val bijna al zijn tanden kwijt. Jakobsen liep ook scheurtjes en breuken in zijn schedel en gehemelte op en een gebroken neus.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: