Hervormde Gemeente Nunspeet wil komen en gaan via Trouwlaantje

NUNSPEET - De Hervormde Gemeente Nunspeet verzoekt de gemeente Nunspeet om medewerking voor het vestigen van een erfdienstbaarheid van uitweg om te komen en te gaan via het Trouwlaantje naar de openbare weg, bekend als Ds. de Bouterlaan In Nunspeet.

Bereikbaarheid

Bij eventueel toekomstig verlies van het openbare karakter van het aangrenzende parkeerterrein, bekend als het Whemeplein, zal de bereikbaarheid via de Ds. de Bouterlaan voor de kerk verloren gaan.

Grond overgedragen aan de gemeente Nunspeet

In december 2016 is door de Hervormde Gemeente Nunspeet een perceel grond overgedragen aan de gemeente Nunspeet voor de aanpassing van het Whemeplein. Hierdoor is voor de Hervormde Gemeente een rechtstreekse ontsluiting op de Ds. de Bouterlaan komen te vervallen. De aan de kerk aangrenzende achterliggende grond (Whemeplein) heeft nu een openbaar karakter en fungeert als een openbaar parkeerterrein. De Hervormde Gemeente Nunspeet vreest, dat bij een toekomstige andere invulling van het terrein, zij geen aanspraak kan maken op een ontsluiting van de kerk op de openbare weg, zijnde de Ds. de Bouterlaan in Nunspeet.

Trouwlaantje heeft historische waarde

De erfdienstbaarheid van uitweg omvat het te voet komen en gaan naar de kerk en is niet bestemd voor gemotoriseerd verkeer. Als uitzondering hierop geldt een trouwauto of een rouwauto. Het Trouwlaantje heeft namelijk een historische waarde voor de gemeente Nunspeet en intensieve belasting van het laantje door (gemotoriseerd) verkeer is niet gewenst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NUNSPEET GEMEENTE NUNSPEET
Deel dit artikel: