De Nijmeegse geschiedenis in een boek: schrijvers tonen hun voortgang aan Bruls

NIJMEGEN - ‘Schrijf een boek waarin Nijmegen het decor vormt en dat onlosmakelijk verbonden is met de stad.’ Deze opdracht kregen schrijvers Tessa de Loo, Thomas Verbogt en Jaap Robben van de gemeente Nijmegen. Op woensdagavond 10 maart vertellen ze burgemeester Bruls hun vorderingen tijdens het ‘Voorwoord’ van de Boekenweek die naar de zomer is verplaatst.

Schrijfopdracht

De gemeente sloot contracten af met de drie schrijvers om historische literaire werken te schrijven. De meeste boeken zullen in 2022 verschijnen, Jaap Robben heeft tot 2023 de tijd. Deze schrijfopdrachten passen bij de doelstellingen van Nijmegen als historische stad. Nijmegen is namelijk een inspiratiebron voor literatuur met een combinatie van rijke geschiedenis en moderne cultuur. Door middel van dit soort schrijfopdrachten krijgt de identiteit van Nijmegen een plaats in de literatuur, dit is belangrijk voor de promotie van de stad.

"Met dit programma geven we tijdens het Voorwoord van de Boekenweek extra aandacht aan Nijmegen en de literatuur. Nijmegen is een stad waar veel gelezen en geschreven wordt en ik kijk uit naar de voorproefjes die de schrijvers kunnen geven", aldus burgemeester Bruls.

De talkshow Nijmeegse verhalen is op woensdag 10 maart van 20.00 tot 21.00 te zien op RN7 en daarnaast op de Facebook en YouTube pagina van de gemeente Nijmegen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: