Waardenburg wil meepraten over hinder A2 en spoor

WAARDENBURG - Laat de bewoners van Waardenburg meepraten over oplossingen voor de hinder van de A2 en het spoor. Dit verzoek legt voorzitter Gilles Tebrunsvelt van de Bewonersvereniging Bungawalls Weerdenborgh neer bij de Tweede Kamer.

Tebrunsvelt heeft een brochure geschreven over de geluids- en trillingsproblematiek in het dorp en met name bij de geluidswalwoningen. Hij biedt de gemeente West Betuwe komende maandag de brochure aan en stuurt ook exemplaren naar de Tweede Kamer.

In Waardenburg zijn 29 woningen waarbij de achtermuur van het huis onderdeel is van de geluidswal van de A2. Er zijn plannen om de snelweg te verbreden en het is op dit moment nog niet duidelijk of de walwoningen dan blijven bestaan. Wel zegt Tebrunsvelt dat de geluids- en trillingsproblematiek nu al bestaat en dat dit bij een verbreding alleen maar erger wordt.

Groeiend gevoel van onveiligheid

Nu al rijden de vrachtwagen vlak langs de woningen. Daarnaast speelt in dezelfde wijk dat het spoor intensiever gebruikt zal gaan worden. Tebrunsvelt wijst ook op het groeiende gevoel van onveiligheid bij de bewoners als de snelweg nog dichter langs de huizen gaat lopen.

De voorzitter van de bewonersvereniging weet dat veel besluiten over de A2 en het spoor al zijn genomen, maar hij hoopt dat in overleg met de bewoners er werkbare oplossingen tegen de overlast kunnen komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
WAARDENBURG GEMEENTE WEST BETUWE
Deel dit artikel: