Pauline Krikke terug in Arnhem

ARNHEM - Voormalig Arnhems burgemeester Pauline Krikke is terug in Arnhem. Ze is sinds maandag de nieuwe voorzitter van Faunabeheereenheid Gelderland, de organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van wilde dieren als zwijnen en herten in de provincie.

Op de website van Faunabeheereenheid Gelderland wordt ze verwelkomd. "Pauline Krikke heeft als oud-burgemeester van Arnhem en Den Haag een breed bestuurlijk en ambtelijk netwerk, zowel binnen de provincie Gelderland als op nationaal niveau. Ze heeft een passie voor de natuur en zwerft graag en vaak door de bossen en vindt het heerlijk om van dag tot dag de wisseling van de seizoenen bij flora en fauna te volgen."

In Arnhem was Krikke van 2001 tot 2013 burgemeester. Verder deed ze onder meer bestuurlijke ervaring op als wethouder in Amsterdam en directeur van Het Scheepvaartmuseum.

De 59-jarige Krikke was als burgemeester voor het laatst actief in Den Haag. In oktober 2019 stapte ze daar op, nadat ze onder vuur kwam te liggen vanwege een uit de hand gelopen vreugdevuur in Scheveningen tijdens de jaarwisseling.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GELDERLAND NATUUR PROVINCIE GEMEENTE ARNHEM
Deel dit artikel: