Sport

NEC ongewijzigd naar Helmond Sport

NEC jaagt op de top vijf
NEC jaagt op de top vijf © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het lijkt een uitgemaakte zaak dat NEC de play-offs om promotie naar de eredivisie haalt.
De voorsprong op nummer negen Telstar is dertien punten, met nog twaalf wedstrijden te gaan. En de achterstand op een plek voor directe promotie is tien punten, dat lijkt schier onoverbrugbaar.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
NEC ongewijzigd naar Helmond Sport
NEC staat momenteel zesde en dat zou betekenen dat de Nijmegenaren in de play-offs moeten beginnen met een uitwedstrijd. De nummers drie tot en met vijf beginnen thuis aan het aantrekkelijke toetje van het seizoen. En dus jaagt NEC op een plek in de top vijf.

Zelfde elf

Voor de uitwedstrijd van vrijdagavond tegen Helmond Sport ontbreekt alleen Terell Ondaan, die al lang uit de roulatie is met een spierblessure. "Maar Terell zal na dit weekend weer aansluiten. Maar we hebben een volledige groep, dus we kunnen lekker trainen."
Tekst gaat verder onder de foto.
Rogier Meijer bekijkt de training.
Rogier Meijer bekijkt de training. © Omroep Gelderland
Normaal gesproken kiest Meijer voor dezelfde elf die de laatste twee wedstrijden wisten te winnen, met routinier Edgar Barreto dus weer centraal achterin. "We hebben hem de afgelopen wedstrijd nog tien minuten kunnen sparen. Maar hij herstelt steeds beter. Het helpt ook dat hij meer minuten maakt. Dat gaat de goede kant op, daar zijn we heel tevreden over. We hebben twee behoorlijke wedstrijden gespeeld en zullen niet te veel veranderen en doorgaan op deze voet."

Drie op een rij

NEC kan bovendien een seizoenrecord breken met een zege in Helmond. Het zou de eerste keer zijn dat de ploeg drie keer op rij wint.
Opstelling: Branderhorst; van Rooij, van Eijden, Barreto, Odenthal, El Karouani; Proper, Vet, Bruijn; Janga, Tavsan.