Weer 12 jaar cel geëist tegen ex-profvoetballer die Winterswijker doodstak

WINTERSWIJK - Ex-profvoetballer Ruud ter H. moet, als het aan het OM ligt, twaalf jaar de cel in. Dat werd vandaag in hoger beroep geëist tegen hem en zijn broer voor hun rol in de fatale steekpartij in 2017 waarbij Winterswijker Roelof Esman om het leven kwam.

De broers, 35 en 38 jaar, waren in 2018 al veroordeeld tot 12 jaar cel voor het neersteken van twee broers, waarbij Roelof Esman dus overleed. De twee verdachte broers gingen vervolgens in hoger beroep.

De steekpartij was in augustus 2017 midden in de nacht in een café bij een camping in het Twentse Reutum. Een vechtpartij in het café werd gesust, maar de verdachten uit Glanerbrug pakten een mes uit de keuken en staken de Winterswijkse broers Angelino en Roelof neer.

DNA aangetroffen

Op de messen is DNA aangetroffen van de twee verdachten en er zit bloed op van de slachtoffers. Ook is er bloed van het overleden slachtoffer op de kleding van de 38-jarige Ruud ter H. aangetroffen. Getuigen zouden ook hebben verklaard dat ze zagen dat de mannen de messen pakten en dat ze 'allebei wild waren'.

De broers zouden 'nauw en bewust' hebben samengewerkt bij het verwonden van de slachtoffers, stelt het OM. De verdachten ontkennen alles en legden pas kort voor het hoger beroep een verklaring af. Daarin stelde de 38-jarige verdachte dat het slachtoffer juist het mes bij zich had. "Dat is voor de nabestaanden heel wrang om te moeten horen", aldus de advocaat-generaal.

Zwijgrecht

De oud-profvoetballer van onder andere AGOVV Apeldoorn en zijn broer Frank beriepen zich tijdens de eerdere rechtszaak op hun zwijgrecht. Het stoorde de nabestaanden van het slachtoffer enorm dat de verdachten hun mond hielden. De emoties liepen dan ook hoog op.

Zie ook: Fatale steekpartij Winterswijker: hof buigt zich over hoger beroep

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
WINTERSWIJK GEMEENTE WINTERSWIJK RECHTBANK
Deel dit artikel: