Illegaal geopende sportscholen willen niet dicht: 'Dan maar een boete'

ARNHEM - Negen sportscholen in en rond Arnhem openden vandaag de deuren. Burgemeester van de stad, en voorzitter van de veiligheidsregio Gelderland-Midden, Ahmed Marcouch laat weten dat hij gaat handhaven als de deuren niet snel dichtgaan.

Toch houdt dat de vestigingen niet tegen. "Wij zijn van mening dat het kan," zegt initiatiefnemer Thomas Verheij van Formupgrade in Arnhem. "We accepteren de consequenties. Ook als dat een boete betekent."

Bij de meeste sportscholen vindt het sporten buiten plaats, maar bij Formupgrade zijn ook binnen deelnemers te vinden. "Maximaal zes deelnemers. Iedereen is onverdeeld enthousiast dat ze weer mogen bewegen. Vanochtend barstte een vrouw zelfs in tranen uit, van geluk dat ze weer mocht bewegen."

Te weinig aandacht voor gezonde levensstijl

Ook Hans Profijt van Everyday Fit ziet geen reden om de deuren te sluiten na de aankondiging van de gemeente. "Ik heb 600 vierkante meter met steeds tien mensen voor vijftig minuten, waarna we tien minuten wisselen en schoonmaken. Er wordt afstand gehouden, de apparaten worden schoongemaakt. En we werken met reserveringen." De sportschool houdt zich daarmee aan alle voorschriften die ook bij de vorige opening golden.

Volgens de sportscholen gaat er te weinig aandacht naar een gezonde levensstijl. "Dat we daar een jaar geleden geen aandacht voor hadden is tot daar aan toe. Maar nu weten we beter. We doen er alleen niks mee," zegt Verheij. Ook voor Profijt is dat een belangrijke overweging. "We doen alles volgens de voorschriften. Bij een gezonde levensstijl hoort sporten."

Met de actie hopen de sportscholen dan ook dat er meer aandacht komt voor de sector. "Wij kunnen mensen veilig helpen om gezonder te leven. Dat is in iedereens belang."

'Dan maar een boete'

"De klanten willen zo graag sporten dat ook zij zeggen: dan maar een boete," vertelt Profijt. "Zij vinden het ook gek dat je wel naar de McDonalds kan, maar niet gewoon mag sporten in de sportschool."

Wie vandaag geen plek kan krijgen bij de sportschool, hoeft niet te treuren. Hans Profijt is niet van plan te stoppen, ook als hij boetes krijgt.

Zie ook: Sportschool in actie tegen coronaregels: 'Rutte, train een keer mee!'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM
Deel dit artikel: