Ziekenhuis slordig met mail aan patiënten

WINTERSWIJK - Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) heeft per ongeluk de mailadressen van een kleine vijfhonderd patiënten gedeeld. Een menselijke fout lag volgens het ziekenhuis in Winterswijk ten grondslag aan het lek.

“We vinden het heel vervelend en het is absoluut niet de bedoeling”, laat een woordvoerder namens het SKB weten over het versturen van de mailadressen.

”Maar gelukkig is er geen andere privacygevoelige informatie gedeeld.”

Verkeerde mailrubriek

Het ziekenhuis wilde patiënten via mail benaderen met het verzoek om deel te nemen aan een kwaliteitsonderzoek. Per ongeluk werden daarbij de geadresseerde mailadressen in een rubriek gezet, waardoor andere ontvangers ook de mailadressen ontvingen.

Ongeveer 450 patiënten hadden daardoor inzage in de mailadressen van de andere SKB-patiënten die werden benaderd voor het onderzoek.

Menselijke fout, zegt ziekenhuis

Het SKB geeft aan dat het gaat om een menselijke fout. Direct na verzending attendeerde een patiënt het ziekenhuis op de situatie, waarna de verdere verzending direct is stopgezet.

“We gaan nu kijken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen”, zegt de woordvoerder, die aangeeft dat het hele proces wordt doorlopen om herhaling te voorkomen.

“Het is voor ons natuurlijk heel belangrijk om informatie van patiënten te waarborgen.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: