Wijchen wil nieuw vakantiepark op Wighenerhorst

WIJCHEN - Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Wijchen ligt, komt er een nieuw vakantiepark op het campinggedeelte van de Wighenerhorst. De gemeente Wijchen zet in op een 'toekomstbestendig en vitaal vakantiepark', waar gezinnen en stellen die in groepsverband komen kunnen overnachten.

"De gemeente Wijchen zet in op een stijging van 20 procent toeristische overnachtingen", vertelt wethouder Nick Derks. Als het aan het college ligt gaat het vakantiepark hierin voorzien.

Met de komst van het vakantiepark stimuleert het de verbinding en samenwerking tussen ondernemers uit de vrijetijdssector, want ook dit is een ambitie van de gemeente. 

Onderzoek door vitaliteitsmanager

Om helder te krijgen wat er nodig was voor een levensvatbaar en perspectiefrijk vakantiepark, schakelde de gemeente een zogenoemde vitaliteitsmanager in, een onafhankelijk expert.

De vitaliteitsmanager onderzocht de mogelijkheden, door gesprekken te voeren met betrokkenen. Uiteindelijk was de conclusie dat een park op de locatie van de huidige camping de beste optie zou zijn.

Het college van burgemeester en wethouders van WIjchen omarmt het idee.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
RN7 WIJCHEN GEMEENTE WIJCHEN RIJK VAN NIJMEGEN
Deel dit artikel: