Energiecoöperatie WPN geeft bomen en struiken weg

NIJMEGEN - Iedereen in Nijmegen en omgeving kunnen zich aanmelden om een gratis sneeuwbalstruik of perenboom. Het is een actie van energiecoöperatie WPN, de coöperatie achter het Windpark Nijmegen-Betuwe langs de A15. De actie maakt onderdeel uit van de landelijke ‘Meerbomennu’-campagne.

“Als we allemaal een boompje planten in onze tuin, kunnen we op een goedkope en snelle manier Nijmegen en omgeving vergroenen”, aldus bestuurslid Bert Lagerweij van WPN. Een groene omgeving doet veel goed volgens Lagerweij, voor zowel de natuur als de mens. Bomen en struiken trekken namelijk veel vogels en insecten aan. “Voor ons als mensen zorgen bomen en struiken voor verkoeling in de zomer, en van een groene omgeving wordt iedereen blij.”

Het idee achter de Meerbomennu-campagne is dat het planten van bomen bijdraagt aan het vertragen van klimaatverandering en herstel van biodiversiteit

Bomen planten is de oplossing om klimaatverandering te vertragen en de biodiversiteit te herstellen. Met die reden geeft energiecoöperatie WPN in de komende lentemaand gratis bomen en struiken weg.

Sneeuwballen en peren

De bomen en struiken die worden weggegeven door WPN zijn sneeuwbalstruiken en perenbomen. De bomen en struiken zijn vanwege corona niet verkocht en dreigde daardoor verbrand te worden. Om verspilling te voorkomen doneren de kwekers de bomen struiken. Sneeuwbalstruiken zijn Heesters die in de winter witte bloemetjes geven. Vandaar de naam sneeuwbalstruik dus. De perenbomen zijn laagstam bomen en dus ideaal voor in een stadstuin. Ook geven ze lekkere peren om op te eten.

Wil je weten hoe je aan een gratis boom of struik kunt komen? Aanmelden kan via deze link!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: