Ook dit jaar geen paasvuren in de Achterhoek en op de Veluwe

ZIEUWENT - Gemeenten in de Achterhoek en op de Veluwe mogen ook dit jaar geen paasvuren bouwen en aansteken. Dat heeft de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) woensdag afgesproken met de 22 gemeenten in de veiligheidsregio.

Voor de Achterhoek betekent deze beslissing dat grote paasvuren zoals in Zieuwent, Meddo en Velswijk ook dit jaar niet kunnen plaatsvinden. "De geldende coronamaatregelen moeten worden nageleefd en dat betekent geen evenementen en geen grote groepen", laat een woordvoerder van de VNOG weten.

"Een paasvuur betekent meestal dat mensen bij elkaar samen komen. De verwachting is dat dit ook begin april nog niet kan binnen de dan geldende coronamaatregelen."

Niet beginnen met opbouw 'paasboakes'

Omdat paasvuren de nodige voorbereidingen met zich meebrengen, is de oproep aan bouwers van paasvuren om niet te beginnen met de opbouw van de zogeheten 'paasbaokes'. "Het is vanwege de brandveiligheid niet wenselijk om houtstapels te laten liggen."

Vorig jaar konden de paasvuren ook al niet doorgaan vanwege corona. Organisaties van verschillende paasvuren in de Achterhoek uitten toen al hun zorgen met name over de financiële consequenties en de eeuwenoude traditie.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ZIEUWENT GEMEENTE OOST GELRE
Deel dit artikel: