Maria maakt Wittebrinkweg al jaren echt wit met sneeuwklokjes

ZELHEM - Sneeuwklokjes planten langs een weg die twee kilometer lang is. Omdat het de naam Wittebrinkweg eer aan doet en omdat het er zo vriendelijk, mooi en gezellig uitziet. Bij veel mensen blijft bij een hersenspinsel, maar bij Maria Aaldering uit Zelhem niet.

Maria runt samen met haar man zorgkwekerij de Stek in Zelhem. Ze begon vijftien jaar geleden met sneeuwklokjes in haar tuin, toen was haar oprit aan de beurt en vijf jaar geleden bekroop haar het idee om haar hele straat te voorzien van sneeuwklokjes. Om het een wit aanzicht te geven.

Een monsterklus in je eentje, maar als Maria iets in haar hoofd heeft, dan doet ze het ook. Ze wil positivisme uitstralen, optimisme en de sneeuwklokjes symboliseren dat. Ze gaat door totdat ze de hele weg heeft gehad, al kan dat nog jaren duren.

Dinsdag kreeg ze voor het eerst wat hulp. Niet omdat ze het nodig heeft, maar vooral omdat die mensen dat zelf leuk vinden.

Bekijk hier de video:


💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ZELHEM GEMEENTE BRONCKHORST
Deel dit artikel: