Bij vlagen indrukwekkend NEC maatje te groot voor FC Den Bosch

NIJMEGEN - NEC heeft het inhaalduel met FC Den Bosch vrij eenvoudig gewonnen. De vijfde plek is weer in zicht voor de Nijmeegse club. Bij vlagen imponeerde NEC in de eigen zonnige Goffert.

Na de knappe zege vrijdag bij Roda JC startte NEC vol vertrouwen tegen het laag geklasseerde FC Den Bosch. Binnen vijf minuten was het al raak. Vet kopte na een assist van Tavsan de 1-0 tegendraads binnen bij de tweede paal. De thuisploeg had zijn gewenste start te pakken. Twee minuten later verzuimde Bruijn met een open kans om de tweede treffer te maken.

Technicus Tavsan

FC Den Bosch had weinig te vertellen, kwam nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval en loste in het eerste half uur alleen een schot van afstand waar Branderhorst even moest optreden. NEC bouwde steeds meer aan een overwicht en controleerde de wedstrijd. Vooral in de slotfase van de eerste helft kreeg NEC grote kansen om de score opnieuw te verdubbelen. De grootste kans was voor technicus Tavsan die op aangeven van Vet ruim over schoot. Ook de ijverige Janga was dreigend.

Fred Rutten

In de tweede helft, weer onder het toeziend oog van Wijchenaar Fred Rutten op de tribune, kwam NEC wel snel op 2-0. Weer was het Vet die scoorde, nu na een prima bal van Barreto die uitstekend op waarde werd geschat door de dynamische middenvelder.

NEC zat met de 2-0 op rozen en had ook na rust bijna niets te vrezen van het povere Den Bosch waarbij ex-NEC'er zich nog wel aan de malaise onttrok. Het 19-jarige talent Tavsan maakte er een kwartier voor tijd 3-0 van toen hij met zijn linker de bovenhoek vond.

Bruijn alsnog

In de slotfase zorgde Bruijn, die de nodige kansen had laten liggen, voor de 4-0. Van Moorsel zorgde direct daarna nog voor de eretreffer met een prachtig schot buiten bereik van Branderhorst. Zo boekte NEC een prima overwinning in een wedstrijd waarin de ploeg van Meijer in veel momenten goed voetbal liet zien en een gedreven indruk maakte.

Zie ook: TERUGLEZEN | NEC nadert vijfde plek met makkelijke zege (4-1)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NIJMEGEN GEMEENTE NIJMEGEN NEC BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: