Kunstenaar Klaas Gubbels doet soms maanden over één centimeter

WINTERSWIJK - De Arnhemse kunstenaar Klaas Gubbels doet soms lang over zijn schilderijen, maar soms zijn ze ook in één keer klaar. Hij exposeert ze de komende maanden in museum Villa Mondriaan in Winterswijk.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

"Soms doe ik maanden over één centimeter", zegt hij. Hij legt uit dat hij dan vaak twijfelt. "Maar soms maak ik een stuk in één keer. Ik vind de tekening zo goed, dat je er dan niet meer aan mag komen. Hij is dan helemaal klaar."

Tafels en koffiepotten

De kunstenaar werd bekend door zijn schilderijen en beelden van tafels en koffiepotten. Alledaagse voorwerpen, simpele vormen die hij keer op keer herhaalt. "Van niets iets maken", noemt hij het zelf.

Charlotte Rixten, directeur van Villa Mondiaan, is helemaal weg van het werk van Gubbels. "De lijnvoering zie je heel goed in zijn werk, dat zie je ook terug bij Mondriaan. Een onderwerp is bij hun een excuus om een werk te maken. Klaas heeft dat in het extreme doorgevoerd door op een paar onderwerpen goed te focussen."

Bekijk de hele documentaire over Klaas Gubbels:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
WINTERSWIJK GEMEENTE WINTERSWIJK
Deel dit artikel: