nieuws

Tijdelijk fietspad rond Spijk is zo goed als klaar

Aanleg van het fietspad in Spijk.
Aanleg van het fietspad in Spijk. © Omroep Gelderland
SPIJK - Goed nieuws voor de inwoners van Spijk: het tijdelijke fietspad van het dorp richting Zevenaar is zo goed als klaar. Vandaag wordt het laatste stuk langs de dijk voorzien van beton.
De aanleg van het fietspad had wat voeten in aarde. Eigenlijk zou het afgelopen zomer al gereed zijn, maar een bezwaarmaker gooide roet in het eten.
Na verschillende gesprekken met de gemeente werd het bezwaar ingetrokken, al waren er toen inmiddels weer een paar maanden vestreken. En hoe later in het jaar, hoe slechter de weersomstandigheden. Nu eindelijk het hoge water weg is en het niet meer vriest, kan het beton gestort worden.
Fietspad in Spijk bijna klaar.
Fietspad in Spijk bijna klaar. © Omroep Gelderland
Het betonnen pad moet nog een paar weken uitharden. Ook wordt op verschillende punten verlichting geplaatst. De gemeente Zevenaar verwacht dat het over ongeveer een maand in gebruik genomen kan worden.
Het fietspad wordt aangelegd voor vijf jaar, daarna komt er een definitieve fietsroute. De inwoners van Spijk strijden al jaren voor een veilige fietsroute van hun dorp naar omliggende plaatsen.

Zie ook: