Stel ziet woonboerderij in vlammen opgaan in Apeldoorn

APELDOORN - In Apeldoorn is in de nacht van zondag op maandag een monumentale woonboerderij in vlammen opgegaan. De bewoners, een man en een vrouw, konden op tijd wegkomen.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

De uitslaande brand aan de Veenhuizerweg werd rond 0.30 uur gemeld. Volgens een correspondent ter plaatse hoorde het stel een raar geluid uit de openhaard komen, waarna de twee de brand ontdekten. Ze wisten zich op tijd in veiligheid te brengen en alarmeerden de brandweer.

Veel rook

Toen de hulpdiensten arriveerden, sloegen de vlammen al uit het rieten dak van de woning. Na zo'n anderhalf uur blussen had de brandweer het vuur onder controle. Bij de brand kwam veel rook vrij. Die trok over een deel van de wijk Osseveld.

Tekst gaat verder onder de foto.

De woning uit 1900 brandde tot de grond toe af. Foto: Luciano de Graaf

De bewoners zijn opgevangen door buren. Zij zijn erg geschrokken. De woning uit 1900 brandde tot de grond toe af. Er staan alleen nog enkele muren overeind. De precieze oorzaak van de brand is nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
APELDOORN GEMEENTE APELDOORN
Deel dit artikel: