Nieuws

René bouwt zijn studentenkamer om tot fitnessruimte

Student René Thielen aan het trainen
Student René Thielen aan het trainen © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De fitnesscentra zijn al een tijdje dicht en dat is niet alleen voor de eigenaren vervelend, maar ook voor de mensen die de sportschool echt ingebakken hadden in hun levensstijl.
René Thielen is één van hen. De student uit Nijmegen besloot zijn studentenkamer van nog geen 4 bij 5 meter om te bouwen tot fitnessruimte. Hij kocht voor een klein vermogen aan fitnessapparatuur.
Ook maakt hij gebruik van een opklapbed om ruimte te creëren en zette hij zijn bankstel op wieltjes zodat dat makkelijk weg te rijden is. Bijna dagelijks sport hij in zijn kamer en dat geeft hem de uitlaatklep die hij nu zo nodig heeft.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
René bouwt zijn studentenkamer om tot fitnessruimte
René wil niet alleen fysiek fit blijven, maar door zijn sport ook mentaal op orde blijven. Hij weet hoe het is om in een depressie te komen. De student heeft wat dat betreft een zware periode achter zich, maar kijkt nu vooruit.
Hij studeert en heeft dus een uitlaatklep in sport. Vooral gewichtheffen heeft zijn aandacht, maar hij doet tal van andere oefeningen in zijn kleine studentenkamer. Ook als de lockdown straks is afgelopen, blijft hij trainen op zijn eigen toestellen. “Dat is nu wel een voordeel. Als je goed voor deze spullen zorgt, gaan ze een leven lang mee”, aldus René.