Vitesse herstelt zich en wint generale repetitie tegen VVV

ARNHEM - Vitesse heeft eindelijk weer eens een wedstrijd gewonnen na vijf matches op rij zonder drie punten en zichzelf zo weer wat lucht gegeven. Tegen VVV werd het maar liefst 4-1 zo beleefden de Arnhemmers een goede generale voor de halve finale van de beker aankomende dinsdag , wederom tegen VVV.

Tekst gaat verder na de video:

Vitesse begon goed aan de wedstrijd. Waar het in de vorige wedstrijden zwak en angstig oogde, was het nu vanaf minuut één fel en aanvallend. Daardoor kwam de thuisplog ook al binnen drie minuten op voorsprong. Armando Broja werd diepgestuurd en kon de bal klaarleggen voor Loïs Openda. De Belg schoot via de onderkant van de lat raak.

Openda zet Vitesse razendsnel op voorsprong. Foto: Omroep Gelderland

Maar lang duurde die voorsprong niet. Door een domme fout van Riechedly Bazoer kreeg VVV Venlo een strafschop. En de Griek Giorgos Giakoumakis, die in de uitwedstrijd van Vitesse bij VVV al vier keer scoorde, miste nu ook niet vanaf elf meter.

Giakoumakis maakt de 1-1 uit een strafschop. Foto: Omroep Gelderland

Daarna leek Vitesse het even kwijt. VVV werd sterker en de Arnhemmers zochten naar een antwoord. Vlak voor rust kopte Openda nog een vrije trap over, maar een echte grote kans viel er niet meer te noteren voor de pauze.

Bazoer herstelt fout

Na de rust probeerde Vitesse weer op voorsprong te komen. Het waren Armando Broja en Loïs Openda die allebei een kans kregen op de 2-1, maar beide aanvallers mistten. Het was uiteindelijk Riechedly Bazoer die de derde kans van de Arnhemmers wel omzette in een treffer en daarmee herstelde hij zijn fout bij de 1-1.

Bazoer maakt zijn fout goed en schiet de 2-1 binnen. Foto: BSRAgency/OrangePictures

Na de 2-1 zakte Vitesse nu niet in elkaar. De Arnhemmers gingen door en kwamen zelfs nog op 3-1. Sondre Tronstad besloot eens uit te halen en zag zijn trap via een VVV-speler in het doel belanden, daarmee besliste de Noor het duel voor de thuisploeg.

Eerste treffer

En daar bleef het niet bij. Sondre Tronstad scoorde ook nog met een afstandsschot, het was zijn eerste treffer in Arnhemse dienst. En daarmee kon Vitesse de winst zeker niet meer ontglippen.

Voor het eerst in vijf wedstrijden liet Vitesse dus weer klasse zien en deelde het alvast de eerste tik uit aan VVV, dat dinsdag dus weer op bezoek komt voor de beker.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: