Nieuws

Boerenmanifestatie met politici op terrein Zwarte Cross

Boeren onderweg naar de politieke manifestatie in Lievelde
Boeren onderweg naar de politieke manifestatie in Lievelde © Omroep Gelderland
LIEVELDE - Boerenvoormannen van Farmers Defence Force in de Achterhoek hielden zaterdag een manifestatie met politieke partijen. Die was op het terrein van de Zwarte Cross in Lievelde vanaf 14 uur. De organisatoren waren Thijs Wieggers uit Mariënvelde en Rutger van Lier uit Halle.
Bij de bijeenkomst maakten kandidaat-Kamerleden hun opwachting, onder wie Jan Cees Vogelaar van JA21, Nynke Koopmans van FVD en Eline Vedder van het CDA. Deze partijen mikken bij de komende Tweede Kamerverkiezingen onder meer op stemmen vanuit de agrarische sector.
Bekijk onze reportage in Lievelde. De tekst gaat eronder verder
Boeren in actie in Lievelde.
Beide initiatiefnemers meldden dat het een 'drive-in' betreft met trekkers. Een van de sprekers was agrarisch ondernemer Marcel Eekelder uit Lichtenvoorde. "Hij zal vertellen dat het bedrijfsleven afhankelijk is van de boeren", schrijven Wieggers en Van Lier over het evenement. Volgens hen heeft ook de voorzitter van LTO Nederland, Sjaak van der Tak, zijn komst aangekondigd.
De gemeente Oost Gelre heeft toestemming gegeven voor de manifestatie.
Organisator Wieggers werd onlangs vrijgesproken door de rechter voor zijn aandeel bij een eerdere manifestatie in Bleiswijk. Een motoragent richtte zijn dienstwapen op de Mariënvelder die in zijn trekker weigerde orders op te volgen.