Oude IJsselstreek en Laborijn steggelen over bijna twee miljoen euro

SILVOLDE - Oude IJsselstreek en Laborijn zijn het oneens over het bedrag dat betaald moet worden om uit de sociale dienst te stappen. Waar Laborijn ruim 3,5 miljoen euro vraagt, heeft de gemeente iets meer dan 1,6 miljoen euro overgemaakt.

Oude IJsselstreek besloot in 2019 uit Laborijn te stappen en moet daarvoor een uittreedsom betalen. Over de hoogte hiervan liggen beide partijen nu bijna twee miljoen euro uit elkaar. Het verschil in berekening komt onder meer terug in de frictiekosten voor personeel. Laborijn begroot dit op ruim 1,6 miljoen euro, terwijl de gemeente één miljoen euro wil betalen.

Ook betaalt de gemeente geen btw, waar de sociale dienst 600.000 euro rekent. Bovendien vindt Oude IJsselstreek dat het positieve resultaat over het afgelopen jaar moet worden meegerekend in het verrekenen van het vermogen.

Donderdag heeft de gemeente een brief gestuurd naar Laborijn waarin onder meer gevraagd wordt om nadere onderbouwing en onderzoek. Oude IJsselstreek benadrukt dat de schade voor het uittreden door beide partijen wordt geminimaliseerd. De gemeente wijst daarbij onder meer naar de samenwerking die is aangegaan voor de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening. De komende vijf jaar blijft Laborijn dit uitvoeren voor Oude IJsselstreek.

Van Laborijn naar Stoer

Oude IJsselstreek besloot in 2019 uit Laborijn te stappen. Sinds begin dit jaar is het werkbedrijf STOER, gesitueerd op het DRU Industriepark, verantwoordelijk voor een deel van de uitvoering van de participatiewet. Het bedrijf is gestart met loopbaanbegeleiding en ondersteuning, later komen daar taken als inburgering en schuldhulpverlening bij. “De ambitie is dat we zoveel mogelijk mensen laten meedoen, het liefst via een betaalde baan”, liet wethouder Bert Kuster van Oude IJsselstreek eerder weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
REGIO8 SILVOLDE GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK
Deel dit artikel: