Bijzonder project voor smid uit Hulshorst; Eerbetoon aan 'Kippenjantje'

HULSHORST - Het is een van de oudste beroep ter wereld en Gert-Jan Biemond is er behoorlijk goed in. Al is de 50-jarige smid uit Hulshorst er zelf heel bescheiden onder. Toch staat zijn werk op prominente plekken in Hulshorst. Onlangs legde hij de hand aan een wel heel bijzonder project.

Gert-Jan Biemond is van beroep constructiebankwerker en lasser. Maar zijn vader is smid en ook Gert-Jan brengt vrijwel ieder vrij uurtje door in de smidse.

Kippenjantje

Over de kip zegt hij: "Dit wordt een eerbetoon aan een oud-inwoner van Hulshorst, Jan Zoet. Oftewel Kippenjantje."

Iedereen in Hulshorst en omgeving kende Kippenjantje. Hij werkte jaren bij de GPS slachterijen in Nunspeet. Onlangs is hij overleden. "En de kip heb ik eigenlijk in opdracht gemaakt van de zoons", zegt Gert-Jan Biemond.

Verhaal gaat verder onder de video:

Emotioneel

Als de smid de kip aflevert bij de zoons is de blijdschap te zien. "Schitterend", vinden beide zoons. "Hij kwam hem brengen en hij pakte hem uit de auto en hij zette hem neer en ik was er gewoon helemaal stil van", zegt één van de twee zoons. "Geef hem een mooi plekje", zegt een glunderende Gert-Jan Biemond.

"Ze vonden hem heel mooi", zegt de trotse smid later. "Boven verwachtingen. Ze werden eigenlijk een beetje emotioneel en dat vond ik ook heel mooi."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
HULSHORST GEMEENTE NUNSPEET
Deel dit artikel: