Kapper gaat in kerk knippen om aanvragen aan te kunnen

ARNHEM - Een deel van klanten van Dierking Coiffures wordt dinsdag geknipt in de voormalige kerk op de Bakenbergseweg. Al vanaf het moment dat bekend is dat de maatregelen worden versoepeld is eigenaar Tim Boers op zoek naar extra ruimte. Een probleem dat ook voor sommige scholen geldt, maar niet voor Rijn IJssel, waar ze met minder scholieren zich in hun huidige ruimten aan de maatregelen moeten houden.

Voor Boers is dat geen optie. Zijn kapperszaak is gewoonweg te klein om aan alle verzoeken te voldoen. “We worden platgebeld”. De kappers zijn weken dicht geweest en dat is op straat goed te zien. Het is dan ook niet gek dat mensen snel een afspraak willen maken bij de kapper. De kappers zullen zich wel een strenge corona-maatregelen moeten houden. Zo wordt er gewerkt met een mondkapje, hangen er spatschermen in de salon en moet er een goede ventilatie zijn. Of iedereen na 3

maart met een fris kapsel rondloopt zullen we nog moeten zien, maar men is enthousiast over de heropening.

Voor Boers is dat geen optie. Zijn kapperszaak is gewoonweg te klein om aan alle verzoeken te voldoen. “We worden platgebeld”. De kappers zijn weken dicht geweest en dat is op straat goed te zien. Het is dan ook niet gek dat mensen snel een afspraak willen maken bij de kapper. De kappers zullen zich wel een strenge corona-maatregelen moeten houden. Zo wordt er gewerkt met een mondkapje, hangen er spatschermen in de salon en moet er een goede ventilatie zijn. Of iedereen na 3 maart met een fris kapsel rondloopt zullen we nog moeten zien, maar men is enthousiast over de heropening.

Om de drukte te kunnen bestrijden besloot ondernemer Tim Boers een pop-up store te openen in de voormalige kerk ‘het gulden hart’ op de Bakenbergseweg. De kerk dient tegenwoordig als gezondheidscentrum waar onder andere de mogelijkheid ligt yoga te volgen en er is een restaurant gevestigd dat ‘Bij-Thijs’ heet. In samenwerking met ‘Bij-Thijs’ kan Tim Boers de pop-up store openen van zijn kapsalon Dierking coiffures. In het restaurant wordt er een kleine ruimte ingericht o daar klanten te ontvangen van de kapsalon. Je kan niet lunchen in het restaurant wel is er een take-away optie.

Leerlingen blij met heropening scholen

Naast de kappers gaan ook de middelbare en MBO scholen. De middelbare scholen waren de afgelopen tijd gesloten, maar sommigen MBO-scholen hadden de mogelijkheid om toch open te blijven. Tim Hendrix, docent op het Rijn IJssel aan de Velperweg, wilde uitleggen hoe dit zat. ‘’Wij mochten voor de examens opblijven. Het waren praktijk examens die in een afrondende fase zaten en daarom konden wij nog fysiek les geven en de leerlingen op school hun examens laten afronden.’’

Demissionair minister-president lichtte toe dat het belangrijk dat de leerlingen weer naar school gingen omdat er een kans is dat ze een leerachterstand hebben opgelopen. Ook geven jongeren aan tegen een burn-out aan te zitten en/of niet meer gemotiveerd te zijn. Zo zei een ‘’Ik vind de online lessen best wel stres gevend. Ik zie niemand en het is zo saai om de hele tijd naar je beeld te moeten staren. Dus ik ben blij dat we weer naar school mogen’’. Toch is de mening verdeeld over de jongeren. Zo zegt een ander geen problemen te hebben met de online lessen en het eigenlijk een fijnere manier van werken vind. Al met al open de scholen weer de deuren en zijn we weer een stapje terug bij het oude normaal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM
Deel dit artikel: