Lokaal

Festival BuitenGewoon dit jaar in kubussen

Festival BuitenGewoon dit jaar in kubussen
Festival BuitenGewoon dit jaar in kubussen © Guido Verhoef
DOETINCHEM - Theaterfestival BuitenGewoon in Doetinchem gaat dit jaar in een coronaproof vorm door op De Bleek. Door een podium te maken in de vorm van zes grote kubussen, bestaande uit tienduizenden ballonnen, kunnen artiesten alsnog optreden.
"Natuurlijk blijft de doorgang van het festival onder voorbehoud in verband met de situatie rondom het virus", laat de organisatie weten. Waar het theaterfestival normaal in juli de binnenstad van Doetinchem vult, vindt het dit jaar alleen plaats op De Bleek. Voor het vullen van de kubussen is de organisatie van BuitenGewoon op zoek naar kunstenaars en artiesten. Zo krijgt jong talent in een van de objecten de kans om zich te laten zien.
De zes kubussen, bestaande uit ongeveer 100.000 biologisch afbreekbare ballonnen, worden gemaakt door kunstenaar Guido Verhoef uit Zutphen. Ze komen van 9 tot en met 11 juli op De Bleek te staan. Elk van deze kubussen wordt gevuld met een kunstwerk, voorstelling of activiteit. Naast jong talent, is BuitenGewoon ook op zoek naar graffitimakers en andere kunstenaars om de objecten te vullen.