Vrouw beroofd met babbeltruc, 'bankmedewerkers' ingerekend dankzij alerte getuige

ZEVENAAR - De politie heeft twee verdachten aangehouden die mogelijk betrokken waren bij babbeltrucs in Zevenaar en Huissen. Dat gebeurde dankzij een alerte getuige, die één van hen achtervolgde en het kenteken van zijn auto opschreef.

De verdachten sloegen dinsdag toe bij een vrouw in Zevenaar door te zeggen dat ze bankmedewerkers waren. Ze stonden zogenaamd aan de deur om haar te helpen met haar bankzaken.

De vrouw had volgens de politie snel door dat het niet goed zat en riep om hulp toen ze merkte dat er spullen uit huis waren weggenomen. Een oplettende getuige rende een verdachte achterna en gaf het kenteken van zijn auto door aan de politie.

Ook in Huissen

De politie trof de auto in Zevenaar niet meer aan. Ook niet in Huissen, toen daar een soortgelijke melding binnenkwam.

Omdat het kenteken op naam van iemand uit een ander deel van ons land stond, werd ook daar uitgekeken naar het voertuig. Dat resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van de twee inzittenden. Zij zitten vast en worden door de recherche gehoord.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ZEVENAAR GEMEENTE ZEVENAAR
Deel dit artikel: