Landgoed Hackfort staat in volle bloei, maar de hekken blijven gesloten

VORDEN - Op Landgoed Hackfort in Vorden staan duizenden voorjaarsplanten in bloei. De afgelopen jaren werden op het landgoed een half miljoen bloembolletjes in de grond gestopt. Het gazon op het voorplein is daardoor veranderd in een paars-wit bloemenveld. Vanwege de coronamaatregelen is een groot deel van de voorjaarsbloeiers dit jaar alleen op afstand te zien.

De hekken naar het binnenplein blijven dit jaar gesloten, vertelt boswachter Anouk Ballot van Natuurmonumenten. De natuurorganisatie heeft dit besloten om zo te voorkomen dat het te druk wordt op Hackfort.

De bloeiende planten elders op het landgoed en in het parkbos zijn wel van dichtbij te bewonderen. Op dit moment bloeien vooral boerenkrokussen en sneeuwklokjes. De komende weken zullen ook de bosanemonen, kievitsbloemen en narcissen bloemen krijgen.

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

Op het voorplein zijn alleen paarse en witte bloemen te zien. Dat is een bewuste keuze, vertelt Ballot. "Paars en wit zijn de kleuren van het Hackfort-logo. De baron bepaalde dat het voorplein de uitstraling moest hebben van het wapen van Hackfort."

Stinzenevenement gaat niet door

Het jaarlijkse stinzenevenement gaat dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet door. "Iedereen is welkom om hier van het voorjaar te komen genieten, maar draai om als het te druk is. Kom dan op een ander moment terug", aldus de boswachter.

Krokus Foto: Laurens Tijink

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
VORDEN NATUUR GEMEENTE BRONCKHORST
Deel dit artikel: