nieuws

Oeps: kappers zitten een dag te vroeg al helemaal vol

Edwin van Staalduinen.
Edwin van Staalduinen. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - De vlag ging uit bij kappers, toen demissionair premier Mark Rutte op de persconferentie officieel bekendmaakte dat ze volgende week weer aan de slag mogen. Maar de blijdschap ging al snel gepaard met stress toen bleek dat ze niet op 2 maart, maar op 3 maart open mogen.
Sommige kappers hadden komende dinsdag al helemaal volgeboekt, nadat uit was gelekt dat ze waarschijnlijk op 2 maart weer mochten beginnen. De afgelopen dagen stond de telefoon roodgloeiend, vertelt kapper Edwin van Staalduinen uit Winterswijk. “Gisteravond moest ik opeens puzzelen om alle klanten om te zetten naar andere tijden.”

Week langer met coronacoupe

Door de foute inschatting moet hij de komende week flink aan de bak. “We gaan vroeger beginnen en moeten langer door”, vertelt hij lachend. “Ik begin zelf om 7.00 uur 's ochtends. En ik ga tot 20.00 uur door om alle klanten te kunnen helpen en de wachttijd voor iedereen een beetje te beperken.”
Toch lukt het niet om alle klanten in de eerste dagen te helpen, omdat ook de andere dagen al nagenoeg vol zaten. Dat zorgde voor wat paniek bij mensen die nu een uur langer met een coronacoupe moeten rondlopen. “Ik heb een paar klanten die grote behandeling nodig hebben, die moest ik echt een week later zetten. Daar heb ik de eerste week geen plek meer voor. We zitten helemaal vol.”

Meedenken

De meeste mensen namen het bericht volgens Van Staalduinen sportief op. “Het kan gebeuren. Iedereen dacht dat we 2 maart weer open mochten, maar dat is niet wat de overheid wil.”
De klanten schikken zich volgens hem graag naar zijn agenda en doen water bij de wijn. “Het is heel fijn dat de mensen zo met ons meeleven en meedenken.”
Luister naar het gesprek met Edwin van Staalduinen op Radio Gelderland: