Veel mensen verhuizen in coronatijd naar de Veluwe

UDDEL - Geen enkele regio in ons land kreeg er sinds de uitbraak van het coronavirus meer nieuwe inwoners bij dan de Veluwe. Tussen april en het einde van 2020 kwamen er bijna 2.100 mensen bij door binnenlandse verhuizingen, blijkt uit cijfers van het CBS.

Ook in de drie andere Gelderse regio's die het CBS onderscheidt, pakten meer mensen hun verhuisdozen uit dan in. Verder nam ook het aantal inwoners in Oost-Groningen, grote delen van Drenthe, Midden-Limburg, Zuidwest-Gelderland en Zeeland (met uitzondering van Zeeuws-Vlaanderen) flink toe.

Bekijk op de kaart hoeveel mensen naar jouw regio verhuisden. De tekst gaat daaronder verder.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat de laatste jaren steeds meer mensen uit de Randstad wegtrekken. Vooral stellen zonder kinderen en mensen ouder dan 30 jaar vertrekken relatief vaak uit het westen.

Verder van het werk wonen

Volgens het statistiekbureau wordt algemeen verondersteld dat de coronamaatregelen gevolgen kunnen hebben voor het verhuisgedrag van mensen. Zo zouden ze meer behoefte hebben gekregen aan ruimte in en om de woning. Bovendien kunnen mensen verder weg van hun werk gaan wonen, als thuiswerken gebruikelijker wordt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
UDDEL GEMEENTE APELDOORN
Deel dit artikel: