Superfan Ronnie heeft een stukje van de nieuwe grasmat van Vitesse in zijn tuin

ARNHEM - Terwijl de werklui nog de laatste hand leggen aan de nieuwe grasmat in het GelreDome, heeft de trouwe supporter Ronnie ten Kate er al een stukje van in zijn tuin. En daar is hij maar wat trots op. "Vitesse is een belangrijk deel van mijn leven."

Met zijn plantenspuit en schaar verzorgt hij het 'heilige gras' alsof het zijn eigen kind is. "Het voelt lekker zacht aan", constateert Ronnie terwijl hij de groene zoden over hun kruin aait.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Zie ook: Vitesse grijpt in en legt per direct nieuwe grasmat neer in GelreDome

Maandag ging hij met twee bloempotten naar het GelreDome in Arnhem. "Ik heb even gekeken hoe de nieuwe mat werd gelegd. Toen heb ik twee afgesneden stukken mee naar huis genomen. Ik vind het gewoon leuk om hier een stukje gras te hebben, waar straks op gevoetbald wordt."

'Beter spelen op goed gras'

Het gras ziet er in elk geval groener uit dan het vorige, ziet Ronnie. Op een goede grasmat kan ook beter worden gespeeld, redeneert hij. "Ik blijf hoop houden dat we hiermee toch weer resultaten gaan boeken", refereert Ronnie naar de mindere uitslagen van de afgelopen weken.

Of dat inderdaad gaat helpen, durft een van de werklui bij het stadion dinsdagmiddag niet te garanderen. "Wij kunnen alleen voor een goede grasmat zorgen. Hoe de bal gespeeld wordt, is toch aan de spelers zelf." Maar aan het gras zal het niet liggen, verzekert hij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM VITESSE BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: